Stal Schouten

    Coachingspraktijk & Manege 

Paardrijlessen


Voor wie

De rijlessen zijn bestemd voor iedereen die graag op een verantwoorde en leuke manier wil (leren) paardrijden en meer wilt leren over het paard. Man of vrouw, jong of ouder, beginner of gevorderde ruiter, iedereen is bij ons welkom. 


De rijles

De eerste rijlessen gaan we niet alleen rijden maar ook het paard poetsen en opzadelen zodat de ruiter een band op kan bouwen en vertrouwd kan raakt met het paard. Dit zorgt voor een goede basis waardoor de ruiter de volgende lessen het rijden sneller onder de knie krijgt.  Tijdens de eerste rijlessen krijgt de ruiter 1-op-1 begeleiding, na een aantal x lessen (dit verschilt per persoon) zodra de ruiter en instructeur zich hiermee vertrouwd voelen gaat de ruiter samen met een andere ruiter van vergelijkbaar niveau lessen. Dit zorgt voor een leuke interactie waarbij de ruiters van elkaar kunnen leren.
De gevorderde ruiters zullen vrijwel gelijk samen met een andere ruiter in de les rijden.


Unieke les
Uniek aan onze lessen is dat we met niet meer dan 2 ruiters per les rijden. Hierdoor is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en kan de les afgestemd worden op de wensen en mogelijkheden van de ruiters. Zo gaan we op verzoek van de ruiters regelmatig op buitenrit, zijn er voltigelessen en springlessen en doen we met de kinderen regelmatig spelletjes op de paarden.  

Waar
De lessen worden gegeven in Wemeldinge. Wij hebben een 20mx40m buiten rijbak met een hele fijne All Weather bodem die vrijwel het hele jaar door goed te berijden is. Het is beperkt mogelijk om met uw eigen paard op uw eigen locatie les te krijgen.

Pony Kennis Les
Wanneer het toch té slecht weer is om te rijden organiseren we een Pony Kennis Les. Hierin gaan we van alles leren over het paard, zijn verzorging, gedrag, het poetsen, het opzadelen en afzadelen, het rijden, enz. Deze les bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk. De kinderen kunnen in de Pony Kennis Les hun verzorgingsdiploma, Poetsdiploma, Opzadeldiploma en Assistent rijles diploma halen. Iedereen krijgt een de Pony Kennis Les map mee naar huis, hierin kunnen de geleerde lessen opgeborgen worden. 


Kleuterles
De kleuter les is speciaal voor kinderen die op jonge leeftijd (vanaf 4 jaar tot (en met) 6 jaar) al gek zijn van pony's maar nog te jong zijn voor een 'reguliere' les. 
Het doel van deze les is de kinderen vertrouwd te laten worden met de pony's en de eerste beginselen van het rijden aanleren. We gaan tijdens de les de pony's verzorgen en rijden/spelletjes doen op de pony's. De les wordt afgestemd op de ontwikkeling van de kinderen en is een goede voorbereiding op de 'reguliere' lessen. 

Wachtlijst

Momenteel krijgen we meer aanmeldingen voor rijlessen dan de paarden plek hebben in hun agenda. Daarom werken we met een wachtlijst voor nieuwe ruiters. Als je je wilt aanmelden voor rijles kun je hier het formulier invullen en dan zetten we je erbij op de wachtlijst. Zodra er een plekje vrijkomt dan zullen we contact opnemen. 

Tarieven (per 1 januari 2019)
Lessen van een uur
Losse les, € 30,-
5 leskaart*, € 136,50
10 leskaart*, € 252,-
 20 leskaart*, € 462,-

Tarieven rijles met eigen paard op eigen locatie
Rijles van 45 min, € 26,50**
Rijles van 60 min, € 34,-**

* leskaarten zijn 4 maanden geldig nadat de eerste les op de kaart gereden is.
* leskaarten dienen vooraf of op de eerste les van de kaart te worden voldaan.
* leskaarten zijn persoonlijk en alleen overdraagbaar binnen hetzelfde gezin.
** exclusief reiskosten

! Afmelden van de rijles kan kosteloos tot 24 uur voor aanvang van de rijles, als er later afgemeld wordt, wordt de rijles volledig in rekening gebracht.

! Rijden met cap is verplicht, rijden met bodyprotector raden wij aan, het is mogelijk om een cap en/of bodyprotector (kindermaten) bij ons te huren.

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.